Om Skin

Välkommen till företaget som tillverkar naturkosmetiska tvålar, hud- & hårvårdsprodukter. Titta in i butiken på www.skinsweden.se Lämna gärna en kommentar när du är här! skinsweden@hotmail.se 0031646179710

fredag 30 maj 2008

Inget MSG

Yippie!
Kan låta märkligt, men jag blev så glad idag när jag handlade och hittade en rökt skinka utan MSG=smakförstärkare=glutamat=E621! Det är Scans Källarrökta skinka det gäller.
Jag har en längre tid låtit bli att köpa smörgåspålägg just pga den anledningen, och nu hoppas jag verkligen fler tillverkare hakar på och låter oss slippa smakförstärkarna.

Smakförstärkare hittar man i färdiglagad mat, buljong, pulversoppa, kryddor, ja i massor av olika mat för att den ska smaka mer. Den har många olika namn (se ovan).
Man har börjat forska om detta och hur det påverkar kroppen, och man har påvisat att det kan vara orsak till huvudvärk och migrän, högt blodtryck, astma, allergier, fetma, förhöjda blodsockervärden, diabetes, fibromyalgi, ADD/ADHD, låg födelsevikt hos barn, kortväxthet. Visst är det otäckt!
Vill du undvika detär det bara att läsa på förpackningen. Det finns alternativ, även i "vanliga" mataffärer.
Har du frågor eller erfarenheter? Kommentera!

Kram Eva

Inga kommentarer: