Om Skin

Välkommen till företaget som tillverkar naturkosmetiska tvålar, hud- & hårvårdsprodukter. Titta in i butiken på www.skinsweden.se Lämna gärna en kommentar när du är här! skinsweden@hotmail.se 0031646179710

fredag 18 april 2008

Vegetariska produkter?

Vi fick en fråga:

Jag har hört mycket om att man använder gelatin och en massa andra konstiga ämnen i vanliga tvålar som finns i affärerna.Men är det helt säkert att det inte finns några animaliska produkter i era tvålar? Har ni palmoljan i tvålarna för att ersätta dåliga animaliska fetter?

Här är vårt svar:

Palmoljan är en mycket bra olja när man ska göra tvål; det ger en hård och dryg tvål. Alternativ till den är talg (från djur), men eftersom vi vill tillverka naturkosmetiska hudvårdsprodukter som vårdar huden, är inte talg något alternativ.
Dess dåliga rykte har den kanske fått för att den inte är så nyttig för att äta, plus att den skövlar regnskogar med traditionell odling. Den palmoljan vi använder till våra tvålar är ekologiskt odlad, alltså; regnskog är inte skövlad för att odling ska kunna ske, plus att den är odlad utan besprutning av miljöfarliga bekämpningsmedel.
När man tillverkar tvål bildas glycerin naturligt i processen. Glycerin är bra för huden, det återfuktar den. Detta ämne tas ofta bort i maskinell tillverkning för att tillsättas i hudkrämer mm. Då blir tvålen mer uttorkande, och kunden måste använda mer hudkräm... Vi behåller det såklart i tvålarna, plus att vi tillsätter mer fett än man behöver, för att tvålen ska bli ännu mildare.
Vi använder enbart vegetabiliska oljor i våra tvålar och hudvårdsprodukter. De dofter vi tillsätter är enbart från eteriska oljor, som är pressade ur växter. Färgerna i tvålarna är till största del baserade på lera, eteriska oljornas egna färger, juicer, the, och ibland oxider, som är speciellt framtagna för kosmetiskt bruk (samma som i make up), och nedbrytbart för naturen.
I vissa tvålar använder vi animaliska råvoror; getmjölk (UnforGETable), honung (Honungstvål), bivax (Raktvål, Honungstvål, Ringblomssalva, Cerat) Det står på hemsidan vid resp tvål vad de innehåller, men har du några som helst frågor kring detta hjälper vi dig gärna!
Vi använder heller inga petrokemiska råvaror (Vaselin, paraffin, silikon), inga lösningsmedel (propylene glycol), ingen uttorkande alkohol. Råvaror som många "traditionella" hudvårdsmärken som även kallar sig naturliga använder sig av. Vill man vara helt säker måste man läsa hela innehållsförteckningen. Tyvärr är ibland reklam och försäljare missvisande har vi märkt.

Ta hand om din hud!
Hälsningar Eva

Inga kommentarer: