Om Skin

Välkommen till företaget som tillverkar naturkosmetiska tvålar, hud- & hårvårdsprodukter. Titta in i butiken på www.skinsweden.se Lämna gärna en kommentar när du är här! skinsweden@hotmail.se 0031646179710

måndag 28 april 2008

Sheacrème



Universalsalva brukar en del kalla den. Vi kallar den Sheacrème. Men det spelar ingen roll vilka namn den får för den är så bra och viktig för oss alla så ni får kalla den precis vad ni vill! En skön vattenfri salva; bara vårdande sheasmör och jojoba olja. Funkar jättebra på nagelband, torrt eksem, psoriasis, småsår, sprickor och även hudbristningar. Som handcrème om du har riktigt torr hud. Eller som hårvax har vi hört! Den lenar verkligen gott!

Sheasmör - är ett fett som kommer från en frukt som växer på höga träd i Afrika. Fettet har under tusentals år använts som matfett, lampolja till skyddande salva och till tvål. Sheafettet har en solskyddande effekt, den har antiinflammatoriska egenskaper och stimulerar hudläkning. De flesta tål sheasmör mycket bra.

Jojobaolja - är egentligen ett vax från frön från busken/ trädet som växer i Nordamerika. Man har använt vaxet eller oljan länge som livsmedel eller hudvård. Den absorberas sanbbt av huden, och blandas med hudens egna fett, och binder även fukt.. Det ger huden en sammetsliknande känsla. Även jojobaolja har en viss solskyddande egenskap. Jojobaolja är ljuvligt som hårinpackning!

Informationen om oljorna är hämtad från "Guldet från växterna" av Finn Andersen.
Så här säger några om crèmen:
Tack för en himmelsk sheacream! Den hjälper!
Karin, Sundsvall
Kan berätta att min psoriasis mår jättebra utav Sheacrèmen.
Carina, Borlänge
Ha det gott!
Kram, Eva

Inga kommentarer: